آموزش سواد مالی

راه‌ حل‌ هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌

راه‌ حل‌ هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای

راه‌ حل‌ هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای

مدیریت سرمایه حرفه‌ای به همه افرادی که تمایل دارند وارد یک فعالیت اقتصادی شوند کمک می‌کند تا در بهترین و سودآورترین مسیر ممکن قدم بگذارند. با مدیریت سرمایه و یافتن راه‌حل‌های آن چنانچه برای سرمایه‌گذار ضرری هم پیش بیاید به طور قطع در کمترین میزان ممکن و در حد همان معامله خواهد بود. در نتیجه سرمایه‌گذار به دلیل هوشمندانه رفتار کردن خسارتی ناپایدار و زودگذر را متحمل خواهد شد. برای شناخت بیشتر شما، در این مقاله به بررسی راه‌حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای پرداخته‌ایم.

راه‌ حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای چه کمکی به سرمایه‌گذار می‌کند؟

ناگفته مشخص است که هر نوع سرمایه‌گذاری به طور طبیعی دارای درجه‌‌ای از ریسک خواهد بود. چنانچه برای میزان ریسک هر نوع سرمایه‌گذاری مدیریت درست انجام شود مانعی بر سر راه سرمایه‌گذار ایجاد نخواهد شد. در غیر این صورت، مشکلات به وجود آمده بزرگ و بزرگتر می‌شوند و توان و تمرکز سرمایه‌گذار را از بین می‌برند.
زمانی می‌توان ادعای داشتن مدیریت سرمایه به صورت حرفه‌ای را داشت که با گذشت زمان مشکلی غیر قابل حل شدن پیش نیاید و همچنین سرمایه‌گذار بتواند مسائل پیش آمده را کنترل کند. در واقع راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای به افراد کمک می‌کند تا در معامله خود دچار ضرر نشوند. چرا که در این راه حل‌ها چند اصل به عنوان اهداف مهم در نظر گرفته می‌شود. این اهداف عبارتند از:

• اصل سرمایه به طور کامل حفظ شود

• سود مناسب به دست بیاید

• میزان سرمایه افزایش پیدا کند

کاربردی‌ترین راه حل‌ها برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای

با در نظر گرفتن جنبه‌های گوناگون و متنوعی از عملکرد سرمایه‌گذاران مختلف در مقابل اتفاقات بازار، راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای طراحی شده است. بررسی عملکردها در موقعیت‌های مختلف به سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و با تجربه کمک کرده است تا بتوانند بهترین استراتژی را برای فعالیت‌های اقتصادی خود به اجرا درآورند.
نتایج بررسی این افراد که در مدیریت سرمایه‌گذاری دارای تجربه موفق چند ساله هستند به عنوان راه حل‌هایی کاربردی برای علاقه‌مندان ارائه شده است. به این ترتیب سرمایه‌گذاران مبتدی نیز با استفاده از این تجربیات می‌توانند از فعالیت‌های اقتصادی خود تجربه‌ای موفق به دست آورند.
کسانی که مایل هستند وارد بازار سرمایه شوند با به کار بردن این راه حل‌ها قادر خواهند بود تا ایده‌آل‌ترین شرایط سرمایه‌گذاری را در معامله‌های خود به وجود آورند. برخی از راه حل‌های مدیریت سرمایه حرفه‌ای شامل موارد زیر می‌شود.

۱/ مدیریت کردن میزان ریسک‌پذیری در فعالیت‌های اقتصادی

مدیریت کردن میزان ریسک‌پذیری در فعالیت‌های اقتصادی از راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای به شمار می‌آید. این راه حل را می‌توان یکی از مهمترین راه حل‌های موجود در نظر گرفت. چرا که به هر اندازه سوء مدیریت در سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر شود به همان اندازه نیز سرمایه‌گذار بیشتر ضرر خواهد کرد. در واقع چنانچه اندازه ریسک سرمایه‌گذار از یک ثبات نسبی برخوردار باشد، میزان موفقیت او نیز در بازار بیشتر خواهد شد.
برخی از معامله‌گران به ویژه افرادی که به تازگی به عرصه گسترده اقتصاد ورود پیدا می‌کنند، اشتباهی بسیار بزرگ مرتکب می‌شوند. آن‌ها به محض این که پس از سرمایه‌گذاری خود سود خوبی به دست می آورند بدون هیچ دلیل منطقی میزان ریسک خود را در سرمایه‌گذاری‌های بعدی بالاتر می‌برند. این کار که تنها به احساس و اعتماد به نفس ناشی از موفقیت سرمایه‌گذاری قبلی آن‌ها وابسته است عموماً با متضرر شدن سرمایه‌گذار همراه خواهد بود.
گاهی این ضررها باعث می‌شود تا فرد خود را روز به روز بدهکارتر کند. چرا که می‌خواهد با معامله بزرگتر که طبیعتا ریسک بالاتری هم دارد، سود بیشتری به دست بیاورد و خسارت پیشین خود را جبران کند. بر همین اساس است که مدیریت ریسک (Risk management) بخش جدایی ناپذیر از مدیریت سرمایه حرفه‌ای به شمار می‌آید.

۲/ حفظ مقدار سرمایه در یک حالت تعادل

از راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای می‌توان به حفظ مقدار سرمایه در یک حالت تعادل یا ثبات اشاره کرد. یعنی همیشه برای خود یک مقدار از سرمایه را به عنوان سرمایه ثابت در حساب خود داشته باشیم. بنابراین درست عمل کردن به این صورت است که هیچ وقت بی‌حساب و بیش از اندازه از اندوخته سرمایه‌ای خود برداشت نکنیم.
این روش عمل کردن با مدیریت ریسک نیز که قبلا به آن اشاره شد بی‌ارتباط نیست. هر نوع سرمایه‌گذاری هم امکان سود دارد و هم امکان ضرر. پس اگر تمام سرمایه خود را به صورت یک جا در معامله‌ای وارد کنیم بدترین اشتباه ممکن را مرتکب شده‌ایم.
با یک چنین عملکردی ممکن است کل سرمایه در معرض خطر قرار بگیرد. پس هوشمندانه عمل کردن یک سرمایه‌گذار این است که یک سرمایه ثابت در حساب خود کنار بگذارد و مابقی آن را وارد یک فعالیت اقتصادی جدید کند.
به عنوان راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای، این راه حل در رابطه با برداشت از حساب برای مخارج معمول نیز صدق می‌کند. باید با در نظر گرفتن سطح حسابی که برای خود تعیین کرده‌ایم از حساب خود برداشت کنیم و نه بیشتر. در واقع با این کار هر ماه می‌توانیم سودی را که به دست آورده‌ایم مورد استفاده قرار دهیم و نگران کم شدن یا صفر شدن سرمایه خود نباشیم.

۳/ دوری کردن از حرص و طمع

یکی از راه حل‌هایی که برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای که در کل زندگی سرمایه‌گذار نیز نقش مثبتی ایفا می‌کند، دوری کردن از حرص و طمع است. طمع کردن در انجام معاملات تمرکز سرمایه‌گذار را از بین می‌برد و به طور کلی ذهن او را از داشتن یک مدیریت صحیح روی امور حساس اقتصادی منحرف می‌کند. بنابراین منطق و محاسبات دقیق و صحیح جای خود را به هیجانات کاذب می‌دهند و ضریب احتمال ضرر کردن در معامله فوق‌العاده بالاتر می‌رود.
نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که گاهی یک سرمایه‌گذاری دارای کمی سود است یا اصلا سودی ندارد. کسی که به دلیل طمع کردن مدام به دنبال کسب سود بیشتر باشد، حتی امکان دارد کل سرمایه خود را از دست بدهد. چرا که با انجام معاملات پراکنده و بالا بردن سطح ریسک در معاملات، بی‌توجه به قوانین مدیریت سرمایه فقط روی بیشتر خواهی خود تمرکز کرده است.

۴/ کنار گذاشتن ترس

بارها به مدیریت ریسک در بازارهای مالی و برای به دست آوردن راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای اشاره شد. با این وجود، ترسیدن از افزایش ریسک و وارد نشدن به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ هم قطعا مانعی بر سر راه موفقیت خواهد بود. برای این که انجام اشتباه به حداقل میزان ممکن برسد می‌توان از خدمات مجموعه‌هایی مثل شرکت سبدگردان آگاه استفاده کرد. کارشناسان و مشاوران این مجموعه حتما مسیر درستی را پیش روی افراد قرار خواهند داد.

بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری هوشمندانه چیست؟

جمع‌بندی

استفاده از تجربه سرمایه‌گذاران موفق اصلی‌ترین مورد از راه حل‌هایی برای مدیریت سرمایه حرفه‌ای به شمار می‌آید. یعنی پیش از ورود پیدا کردن به بازار بورس و هر نوع سرمایه‌گذاری دیگر باید مسیری که بزرگان این کار طی کرده‌اند را مرور کنیم. با این کار می‌توانیم تجربه‌های این افراد را در حساب تجربه‌های خود ذخیره کنیم و ضریب خطا را در مسیر حرکت خود به صفر برسانیم. در این صورت به طور قطع تجربه‌های خوشایندی را در مسیر فعالیت‌های اقتصادی خود به دست خواهیم آورد.

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا